Vihaista palautetta seppäuudistuksesta • On keinoja estää seppien rikastuminen siinä missä ylipäätään keinoja pienentää tuloeroja, kyllähän teidän nyt suomalaisina ne keinot pitäisi tietää. Progressiivinen verotus. Tästä on pitkään mutistu että sepät rikastuu rikastumistaan mutta kukaan ei ole keksinyt tällaista ihan perustavanlaatuista uudistusta, jonka ilmi tuomista oli parempi välttää ruton lailla kun itse oli seppänä, hynää meinaan tuli vasemmalta ja oikealta. Tehokas keino välttää verot on pitää kauppa-arkut tyhjinä ja väittää olevansa persaukinen vaikka samalla rahtaa tavaraa kuluttajille niin että ovenkarmit natisee. Ei ihme, sillä voutien toimistoissa on kautta-aikojen natisseet lähinnä viinakaapin ovet. • Sanoisinko, että ainoa keino saada tämän kaltainen monopoli talous toimimaan olisi vanha kunnon keskiaikainen vasalli suhde sepällä ja lääninherralla. Siten, että lääninherra omistaa kaikki raaka-aineet ja sepän pajat sijaitsee kruunun omistuksessa linnan varjelluilla sisäpihoilla, joista kruunun tarpeisiin työkaluja ja aseistusta sitten väsättäneen.

  Mutta tämä vaikkeuttaneisi sitten paljon muunmuassa omavaraista individuaalin vapautta harjoittaa roolipelihahmoaan muutakuin läänin suoran influenssin alla, jotenka tästä nyt pääasiassa kärsisi rikollisuus sekä vapaat ja riippumattomat ammatinharjoittajat.

  Eli sikäli kun mietittäneen uudistusta vaikkapa rikollisuuden perspektiivistä, olisi heti selvää kun kadulla rellestetään, keneltä nämä aseet ovat tulleet ja kuka siitä tulisi vastuuseen saattaa.

  Samoin kun mietitään, että lääni toki oletetusti tarjoaisi työvälineet muun muassa pelto-, rakennus-, ja kaivosteollisuudelle sikäli kun ne läänin prioriteetteja ruokkisi, mutta mistä saavat vaikkapa vapaatilalliset ja muut työvälineensä, ja millä hinnalla kysyn?

  Ja vielä kommentoidakseni sikäli kun tämä yksittäisen valtion- taikka lääninhallinnon valtaa merkittävästi yhteiskunnassa kasvattaisi, ja kun omastakin kokemuksesta voinen todeta, että tietyt tahot eivät sitä valtaa välttämättä oikein roolipelin mielekkyyden osalta osaa käyttää, niin mikä turva jää pelaajille aja millään oikeudella vaikkapa omaa oikeusturvaansa enään edes tällä vapaan miehen, erakon tai lainsuojattoman identiteetillä, -kun on näille pelaajille voitu antaa valta kaikki se pois viedä, sikäli kun ylläpidostakaan nykyisellään ole mitään iloa ollut kun käyttäytynevät kuin kakarat; puolueellisesti ja omaa nimenomaista teini-angstiaan levittäen polkien samalla roolipelin tason näiden perseiliöiden eduksi kun itse siihen myös alentunevat, koska ovat ottaneet mallia Pilvisestä, mutta eivät selvästikkään osaa käyttäytyä asemaansa nähden oikealla tavalla vaan ovat ymmärtäneet Pilvisen karakteristiset piirteet palvelimen ylläpidosta aivan väärin. (Tämä osio siis vain mielipidettäni, jonka näin tähän nyt jostain syystä hyväksi lisätä, eli plz. ei mitään paskamyrskyä). • Noni, tätä on jo melkein pari viikkoa "testattu", pelaajamäärät on tippunu ja pelaaminen mennyt peukaloiden pyörittelyksi seppää odotellessa. Joko voitais ottaa tää pois?  • @Minerrva

  Oisko pelaajamäärien tippuminen myös esim bannailusta yms perseilystä • @Hampurilainen voi olla, mutta ei tuo uudistuskaan oo erityisesti peli-iloa kohottanut... • Itse jouduin odottamaan pari viikkoa että seppä saapui kylääni tekemään juttuja, ihan vain koska hekin ovat vain ihmisiä. Ei oikein huvita pelata jos seppää näkee silloin tällöin, vaikka puolet pelaajista omaa sepän nimikkeen • @Hampurilainen Mul kyl lähti moti siinä ku sain Discordist bannit ja päivät onkin menny siinä kun tuijotan mun taustakuvaa. Ei kyl jaksas pelata servulla ku jos siellä servulla joku sattuu olemaan nii ei se kuiteskaa puhu chatissa. • @JokkuRagePvP

  Kuulostaa aika huolestuttavalta. Olisko esim ulkoilu ja opiskelu mitään? • Emmä nyt tiiä et ajaaks roolipeliä yhtään eteenpäin tää ku lähes jokanen a. Hankkiutuu sepäks b. Hoitaa kaverinsa sepäks. Läänit ja kaupungit on hyvin hajallaan ympäri paikkaa, joten asiaa ei missään määrin järkevästi pysty kontrolloimaan ja sepät kun voi hoitaa myös muita töitä niin ei ole siltä yheltä pelaajalta per yhteisö iso uhraus esittää seppää kun todellisuudessa sen työstä noin 0,5% on seppäilyä, loput normaalia peliä. • .Looks like your connection to Maailmanlopun keskustelupalsta was lost, please wait while we try to reconnect.