Chatin roolipeli käytännöt • Käyttäytyminen chatissä on merkittävä osa roolipelaamista, mutta usein siinä puhutaan myös irl asioista mitenkään erottamatta sitä pelistä. Tämän takia ajattelin nyt listata tähän pari käytäntö, joita osa pelaajista jo käyttää, asioiden erotteluun ja roolipelaamisen elävöittämiseksi.

  1. Laitetaan teksti sulkujen sisään, jos se on irl maininta tai pelaajan tullee ottaa se pelaajana huomioon. Esimerkiksi: Minun täytyy hoitaa muita asioita nyt, palaillaan. (Tuun irl takas 30min päästä.)  Tiirikoinnissa pitää ottaa huomioon... (Älä puhu tästä globalilla tai foorumilla spoilaamisen takia.)

  2. Mainitaan aluksi (OOC), jos koko teksti tai tuleva sellainen liittyy roolipelin ulkopuolisiin asioihin. Vaihtaessasi pelin asioihin tai keskeyttäessäsi kaverin selitykset peliin liittyen mainitse aluksi (RPG).

  3. Tunnetiloja ilmaisevia eleitä voi ilmaista joko hymiöillä: nauru, hymy, suru ja itku, tai tähtien väliin kirjoittaen tarkentaakseen eleen muotoa. Esimerkiksi: Kiitos. :) vs. Kiitos. *hymyilee ovelasti* 

  4. Tähtiä voi käyttää myös muiden eleiden kanssa tai ohjatakseen toisen toimintaa. Esimerkiksi: *avaa kädet halaukseen*. Hei! *apua anova katse silmissään*. Toinen pelaaja itse voi sitten päättää miten reagoi hahmollaan eleeseen tai jättääkö sen täysin ymmärtämättä.

  Globalilla tämä ei tietenkään ole pakollista, mutta suotavaa. Localilla tai kuiskatessa olisi kuitenkin hyvä, jos mainittaisiin aina aluksi, jos lähdetään puhumaan peliin liittymättömistä asioista, sillä ainakin itselleni nämä kanavat ovat oletuksena vain roolipelaamista. • Huutista *nauraa vitusti* • Tai sit vaan ollaan tylsiä eikä roolipelata ihan noin paljoa. • Ei kyllä taida riittää hardcore roolipelaajat tähän... • Se ei paljoa vaadi että pyrkii olemaan roolipelien local ja kuiskaa kanavilla • Tai sitten vain irl jutuille oma kanava! • Näähän on tällasia pieniä käytänteitä, joita itsekin näen ja osittain käytän. En meinaa että kenenkään olisi pakko, mutta suosittelen, varisinkin hyvinä roolipelihetkinä tällaisia ilmaisuja käyttämään, jos haluaa tämäntyyppisesti roolipelata. Sanotaan näin että jotkut eivät tykkää tämänkaltaisista asioista, vaan pitävät enemmän sellaisesta, että jätetään ne pelin ulkopuoliset asiat kokonaan pois. • Mun mielestä tiukempaa roolipelaamista ei kannata vaatia. Miksikö? Siksi, että wanhalla hyvällä Pilvisen systeemillä ei koskaan tiennyt, kuka pelaa ja taktikoi ja kuka on yksinkertaisesti oma itsensä. Mikäli kaikki alkavat käyttää tähtösiä eleiden kuvaamiseen, tietty tarinan ja todellisuuden raja tulee selkeämmäksi ja mystiikka karisee :/


 • Ylläpitäjä

  Lisäksi roolipelikäsite on suurelle osalle pelaajista jo alkutekijöissään ihan outo. Ikäjaukauma ja helpon sisäänpääsyn takia tällaista ei voi vaatia keneltäkään. Asia olisi eri, jos olisi kyse sen tyyppisestä palvelimesta, ettet pääse edes sisään, jos sulla ei ole selkeää tarinaa siitä, millainen hahmo sulla tulee olemaan ja sen perusteella pääsisit sisään ja sitä oikeasti toteutettaisiin. Vielä painottaakseni tätä, että roolipelikäsite on osalle pelaajista ihan outo, ilmenee esimerkiksi sellaisilla tavoilla, että aletaan jossain pelin ulkopuolisissa keskustelukanavissa sanomaan: "Jos ette kestä mun vittuilua, niin en voi sille mitään. Mun roolipelihahmo on tällainen." Tai ylläpidollisia asioita kritisoidessa: "En voi sille mitään, jos ette pidä mun roolipelihahmosta." Pelin ulkopuoliset viestintäkanavat eivät ole roolipelaamista varten ja aina kun puhutaan ylläpidosta, se ei ole roolipeliä millään tavalla.

  Se pelaaja, joka näitä haluaa käyttää, tietää itse, kenen kanssa sen voi tehdä. Lämpimästi suosittelen kaikille, koska se tuo peliin lisää sisältöä.

  Muille asioille ei mielestäni tarvitse omaa kanavaa. Global on olemassa ja jos oikeasti haluat uppoutua roolipelihahmoosi, niin global ei ole oikea paikka hoitaa mitään asioita. • Juu ei todellakaan mitään omia kanavia tai OOCn erotteluja. Tästä on esimerkkejä mm. Hurmoksessa, josta myös pitäisi tuo OOC-kanava poistaa kokonaan. Kaikki puhuu pelinkin sisäiset asiat vaan siellä OOCssä • @DatArnoGuy siis ooc kanavahan on monesti erinomainen asia olla, se toimii varsinkin lotc:ssä todella hyvin, mutta sitä varten tulisi olla tiukat säännöt. Jokatapauksessa ymmärrän se ettei sitä Aurinkomaahan haluta, kun ei ihan menisi yksi yhteen roolipelin tyylin kanssa. • Eräällä roolipelipalvelimella kauan sitten oli sellainen käytäntö, että aina ooc-asioiden eteen laitetaan //<asia>. Se oli aika mielenkiintoista, mutta hyödyllistä miten pystyi erottamaan roolipelin ooc:stä. Mielestäni se ominaisuus helpotti ja kannusti itseäni roolipelaamaan kovemmin.
  Itse olen sitä vastaan, että tulisi oma ooc kanava, mutta esimerkiksi tälläinen käytäntö voisi olla ihan kätsy!


 • Ylläpitäjä

  Mitä iloa tästä pelistä on? jos me ei roolipelata sitä. Lähtökohtaisesti kaikki asiat mitä on aurinkomaahan tehty on ajateltu sillä kannalla että roolipelataan ja mistä se roolipelaaminen jokaisesti itsestää. Niissä ei ole mitään ideaa jos niin ei tehdä. Jos joku ei tykkää siitä hän voi minusta kyllä sitten poistua aurinkomaasta kyllä tänne varmasti on halukkaita tulla tilalle. Ajatelkaa asiaa niin että kun oletta aurinkomaassa ETTE tiedä mitään irl, vaan silloin uppoutuun siihen hahmoon.


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata
 

Looks like your connection to Maailmanlopun keskustelupalsta was lost, please wait while we try to reconnect.