Uusi mappi


 • Bannattu

  Ihan mitä teette, nyt helvetti nimetkää Roihu uudelleen. Kun muistellaan vanhoja karttoja yleensä puhutaan "Kirjon, Suuraron, Roihun tai uuden-roihun" ajasta. Olisi kiva vaihtaa kerrankin nimiä.


 • Bannattu

  Juu Piraattilahti -nimen voisi myös heittää menemään kun ne touhut siellä nykyään ei aiheuta muutakuin lähinnä myötähäpeätä.


 • Ylläpitäjä

  Kaikki nimet kyllä vaihdetaan. • @Tasssu Hemmetin hyvin sanottu. • Olisiko tähän mahdollista saada hieman tilannepäivitystä? Vähäiseksi tuntuu muuten jäävän tämä vaikuttamisen mahdollisuus.


 • Ylläpitäjä

  Luultavasti menee 6kk ennen uutta mappia ja pistän tässä jossainkohtaa suunnitelmista tänne kunhan saadaan kirjotettua ne. • Jos uusi mappi tulee niin puan odotan sitä isolla innolla! Haluaisin vanhan tavoitekirkan takaisin :) jossa olisi monia tehtäviä joita näkyy Tubaajan ja Sirjanssonin videil • @RaikaSS : Se vanha tavotekirja ei oikeen sovi yksyhteen palvelimen idean kans, kaikkien ei tarvitse osata takoa, viljellä maata tai leipoa. Lisäksi ongelmana on se, että kartan alussa niihin tavotteisiin tarvitsemia juttuja ei edes ole. Tekniikan museokin valmistui nykyiseen karttaan vasta kuukauden sisään, kun taas tavotekirjan täytyisi saada täydeksi kartan alusta asti. Samaten esimerkiksi pellot yms. ei ole usein valmiina siinä vaiheessa, kun ensimmäiset pelaajat tulee ja haluaa alamaisiksi.


 • Ylläpitäjä

  Käykää äänestämässä! Haluatteko että odotetaan 1.13 päivitystä ja julkaistaan vasta sitten uusi mappi vai jo heti kun mappi valmistuu ja ei odoteta 1.13 päivitystä.

  https://www.strawpoll.me/15562... • Haluan muistuttaa kaikkia, että 1.13:n odottamisessa se tuo lisää uusia, hienoja mahdollisuuksia sekä realistiset ja kauniit meret. Toki jos ette halua seikkailla vedessä ja jos tulee sama "sokeus", mikä Aurinkomaassa nyt on niin eihän niistä meristä ole mitään hyötyä.
  E: Unohtakaa, kuunnelkaa Laettaa! • Merien päivitys olisi ihan hauska, mutta se että karttaa lykätään 1.13 asti on vähän huono idea. Menee luutavasti todella kauan että saadaan kaikki pluginit toimiviksi siihen versioon koska 1.13:ssa tulee meripäivityksen lisäksi myös teknisiä korjauksia ja muutoksia jotka saattavat rikkoa vaikka mitä.

  Itse kannatan että kartta päivitettäisiin ennen 1.13, sillä meret on loppujen lopuksi äärimmäisen pieni osuus aurinkomaata, joiden takia ei kannata lykätä uutta karttaa kuukausia tai pahimmillaan vuotta • @Laetta toisaalta nykynenkin mappi on vielä melko tuore. Hieman köpö? Kyllä, mutta silti pelattavissa. 

  Tää uuden version odottaminen antais kans ylläpidolle aikaa suunnitella asioita paremmin. Discordissa sanottiin että lore vaihtuu ja kaikki tulevaisuus roina lähtee, joten voimakivet ja monet esineet tulee vaihtumaan ja en tiedä muista, mutta musta ois ainakin kiva jos niiden tilallekkin ois tullut jotain siinä vaiheessa kun uus mappi tulee.

  Ja oishan se merimaailma nyt hiano... 🐟 • @Gremos Suhteellisen hyvän ajan kuluessa pidä uusi äänestys, Laetan viesti avasi uuden näkökulman ja myös mahdollisesti muillakin on saattanut mieli muuttua. • Mielestäni jos uusi kartta on tultava, kannattaa se tehdä mahdollisimman pian. En näe pelaamista kovin motivoivana, kun jatkuvasti tietää että kohta kartta kuitenkin vaihtuu.

  Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, että resetti tehdään hyvin. Resettejä ei ihan huvin vuoksi kannata tehdä, omasta mielestäni tavoite on se, että resetti tehtäisiin niin hyvin, ettei uudelle resetille enää tule tarvetta.

  PS: Olisi kiva, jos resetissä lore muuttuisi merkittävästi ja Aurinkomaa palaisi taas keskiaikaan - samalla lähtisi elvytystankit, reaktorit, tainnuttimet yms. MEM-siirtimet • @DatArnoGuy

  Joo tällä näkökannalla on oltu melkolailla. Varsinkin kun suurin osa tuki nimenomaan uutta lorea. Tässä muodostuu mahdollisuus korjata eri tyyppisiä rpg ongelmia yhteiskunnallisella suunnittelulla.


 • Ylläpitäjä

  Mun mielestä pidän todella tärkeänä tuota, mistä DatArnoGuykin puhui. Että resetti tehdään HYVIN. Olkoon palvelin sitten kiinni vaikka muutaman kuukauden, mutta että kaikki mahdollinen testattaisiin, ettei tarvitsisi alkaa korjailemaan millään purkkakoodeilla asioita, niinkuin nyt on. Itse edellisen resetin toteutuksessa mukana olleena voin kertoa, että ensinnäkään silloisen ylläpidon taidot ei riittänyt resettiä toteuttamaan täydellisesti ja siihen kun lisätään vielä koko ajan ulkopuolelta (pelaajilta) tullut paine, jossa jokainen vinku päivästä toiseen, että milloin palvelin avataan. Nämä asiat yhdistettynä johti siihen, että resetti tehtiin kiireellä ja hutiloiden, antaen ulkopuolisen painostuksen vaikuttaa liikaa asioihin. 

  Lopputuloksena meillä on huonosti toimiva kartta, pelattava kylläkin ja siihen sopeutuu, mutta huonosti toimiva. Joet puuttuu, joka on rikkonut osan malmeista, kalastuksesta ja sokeriruo'on kasvamisesta. Minecraftin omat kartat ei toimi, dynmappikin lopetti toimimisen jne jne, lista on loputon.

  Uskon, että tuleva mappi custom-biomeineen ja muine seikkalunarvoisine juttuineen on loistava ja kaunis, mutta toivon myös sydämeni pohjasta, että karttaa rakentavat tajuavat, että se ei ole ainoa asia, minkä pitää toimia. On paljon muutakin kuin ulkonäkö.

  Näistä kaikista syistä menettelisin itse seuraavasti: Avaisin nyt heti uuden testipalvelimen versiossa 1.12, johon alkaisin päivittämään ja testaamaan kaikki mahdolliset uudet ominaisuudet ja alkaisin toteuttamaan karttaa visuaalisesti vasta sitten, kun kaikki muu on kunnossa. Jos nämä asiat tehdään hyvin, versio 1.13 on varmasti jo julkaistu, jolloin sitä on mahdollista testata sillä samalla testipalvelimella. Sitten vaihtaisin versioon 1.13 uusilla ominaisuuksilla ja testaisin karttaa vielä sen aikaa, että suurimmat bugit tulisi selville. Ja vasta sitten avaisin mapin kaikille pelaajille. Pienet bugit pystyy korjaamaan, vaikka pelaajat onkin jo mukana, plus siinä vaiheessa pelaajat myös löytävät niitä bugeja lisää.

  Tähän, kun lisätään vielä koko loren muuttaminen, niin aikataulu kuulostaa todella tiukalta siihen, että hyvä lopputulos saadaan. Toki, jos teillä on mukana tätä tekemässä joku superkoodari, jolla on aikaa, halua ja osaamista panostaa tähän niin paljon, että tiukka aikataulu ei haittaa, niin en epäile huonoa lopputulosta. Tsemiä!


 • Ylläpitäjä

  Odottamattomien ongelmien johdosta uuden mapin julkaisu tulee siirtymään luultavasti vuoden päähän. Mutta kehitystä jatketaan hitaammalla tahdilla. • Mikä on tilanne tämän kanssa? Vähän voisi kyllä kertoa edistymisestä ja paljastaa uusi lore, jos se on valmis.

  PS: Haluan vain tietää millaisessa maailmassa saamme muodostaa seuraavat tarinamme.


 • Bannattu

  Komppaan @Tarinankertoja ja lisään vielä että yleisesti olisi kiva saada informaatiota; Ottaako ylläpitö uudelleen valtion haltuun? Mitä tulee muuttumaan? Mitä poistetaan?  • Kysytäänpä taas vaihteeksi. Mikä on tilanne tämän ja etenkin loren kanssa?

  Haluan vaikuttaa, ja se ei tunnu hyvältä, jos sielä hiljaisuudessa kehitellään asioita ja mahdollisesti päin persettä.


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata
 

Looks like your connection to Maailmanlopun keskustelupalsta was lost, please wait while we try to reconnect.