Pankkilaitoksen tiedotukset • Tämä ketju on tarkoitettu pankin tiedotuksia varten, tänne tulee ilmoituksia mm. veroasioista ja työpaikoista.

  Toivon ettei tätä ketjua sotketa turhilla viesteillä, taikka kommenteilla. Mikäli koette että haluatte kommentoida, niin tehdää sitä varten oma ketju tai lähestykää yksityisviestillä. 

  Kiitos. • Pankkiin tarvitaan työntekijöitä

  Kiinnostaako asiakaspalvelu? Tärkeät työtehtävä?

  Pankiirin/ pankkivirkailjan työ on vastuullista ja vaatii aktiivisuutta sekä luotettavuutta.


  Pankkivirkailija

  Lyhyesti: Hoitaa pankkia

  Pankkivirkailija toimii pankkiirin alaisuudessa ja hoitaa pankin kassaa, tilejä, nostoja, talletuksia ja muita pankin tehtäviä. Edellytyksenä pankkivirkailijan toimelle on moitteeton ja rikokseton tausta, aktiivisuus ja riittävän pitkä pelihistoria.


  Pankkiiri

  Lyhyesti: Hoitaa pankkia ja toimii esimiehenä.

  Pankkiirilla on suuri vastuu pankista ja pääsy kaikkiin pankin toimintoihin ja tileille. Pankkiiri hoitaa keskuspankin rahapajaa ja toimii esimiehenä muulle pankin henkilökunnalle suoraan Voudin alaisuudessa. Pankkiirin virka on korkea luottamustehtävä.


  Lähde: Aurinkomaa Wiki, aurinkomaa.wikia.com

  -----------------------

  Vapaat paikat:

  Pankkivirkailija,

  Roihu - 1kpl

  Pankkiiri,

  Piraattilahti - 1kpl

  Roihu - 1kpl

  (pv. 13.4.2018)

  -----------------------

  Mikäli olet kiinnostunut, niin tee hakemus ja toimita se voudin postilaatikkoon, löydät sen pankin toisesta kerroksesta.

  ~Termesh • Hei! On aika kerätä veroja taas pienen tauon jälkeen. Verot kerätään joulu/tammikuulta. Verot tulee maksaa kauppa-arkkujen ulkopuolisesta kaupankäynnistä eli käsikaupasta sekä kiinteistöistä. Verot tulee toimittaa minun postilaatikolleni roihun pankin 2. kerrokseen (nykyinen ja toistaiseksi pysyvä voudin toimisto).  Verot tulee toimittaa kirjeineen viimeistää 7.2.2018

  Käsikauppa verojen mukana pitää olla sinetöity verokirje, joskin myös kirjanpito käy tarkoitukseen. Siitä pitää selvästi näkyä: Myynnit, myyjä, hinta, siitä maksettava vero, sekä myyntipäivät.

  Mitä jos en maksa/hoida veroasioitani?

  Mikäli pankkilaitos saa selville että jokin yritys tai yksityinen henkilö ei ole maksanut verojaan, asia käsitellään seuraavalla tavalla:

  1. Varoitus/muistutus kirje (5r)

  2. Varoituskirje (5r) sekä rikosilmoitus veronkierrosta 

  3. Mahdollisen liiketilan takavarikointi, sekä asian loppuun vienti oikeudessa.

  Lisäksi haluan tiedottaa tässä Yritysrekisteristä jo etukäteen. Koska yritysrekisteriä ei ole käyty pitkään aikaan läpi, se tullaan tekemään uudestaan. Kaikille yrityksille tehdään uudet Y tunnukset, sekä yritysrekisteri paperit. Kaikki vanhat yritykset tullaan poistamaan rekisteristä, ja kaikkien yritysten tila tullaan selvittämään. Toistaiseksi se ei aiheuta kansalaisille toimia, toimista tulee vielä lähipäivinä kaikille infoa.

  Lisätietoja niin veroista, kuin yritysrekisteristä voi kysyä minulta.

  -Vouti Viinatynnyri • Edelliseen viestiin on nyt tarkennettu että verot pitää maksaa joulukuulta (jos on jäänyt maksamatta), sekä tammikuulta. Lisäsin aikaa puolella viikolla, johtuen epäselvistä tiedoista.

  -Vouti Viinatynnyri • Yritysrekisteri

  Olen nyt käynyt yritysrekisterin läpi, sekä päivittänyt rekisterin ajan tasalle. Kaikki vanhat yritykset on arkistoitu rekisteristä. Muutamilla yrityksillä oli puutteita heidän yritysilmoituksissaan, niiden omistajat pyydetään erikseen pankille rekisterin tietojen korjaukseen. Huomasin myös samalla että muutamia, olemassa olevia yrityksiä puuttuu. Jos joku nyt huomaa, ettei ole rekisteröinyt yritystään, on hänellä aikaa korjata asia 1 viikko, jonka jälkeen alkavat toimenpiteet näiden yritysten osalta.

  Kaikille yrityksille tullaan antamaan/lähettämään Y tunnus sekä todistus yritysrekisteriin kuulumisesta. Y tunnus tulee laittaa veroilmoitukseen, ja kirjanpitoon, joka helpottaa pankkilaitoksen töitä. Y tunnus on myös asia, jota voidaan kysellä ylimääräisissä verotarkastuksissa, joten siitä kannattaa pitää huolta.  

  Yritysrekisteriin liittyminen:

  Yritysrekisteriin on pakko liittyä kaikki aurinkomaassa kauppaa harjoittavat yritykset ja panimot. Yritysrekisteriin voi liittyä ennakkoon, mutta viimeistään 2viikon yrityksen perustamisesta. Asiasta pitää tehdä kirje, josta löytyy alla mainittavat asiat. Kirje toimitetaan voudin postilaatikkoon, jonka jälkeen asia merkitään rekisteriin ja henkilö saa Y tunnuksen sekä todistuksen rekisteriin kuulumisesta.

  Seuraavat asiat pitää löytyä hakemuksesta:

  • Osoite
  • Omistaja/omistajat
  • Toimiala
  • Yrityksen nimi
  • Lääni/läänit
  • Mahdolliset lupa asiat
  • Käydäänkö kauppaa arkku-, vai käsikaupalla taikka molemmilla.

  Hakemuksen tulee olla asianmukaisesti sinetöity, ja toimitettu ajallaan postilaatikkooni.

  -Vouti viinatynnyri • Yritysrekisteri

  Kaikkien yritystodistukset ovat nyt lähetetty ja toimitettu yrityksille. Mikäli et sitä ole henk kohtaisesti saanut, se luultavasti on yrityksesi tiloissa (postilaatikko,palautelaatikko tms). Mikäli sinulle ei ole tullut rekisteristä kirjettä, ota yhteyttä voutiin. Mikäli et ole liittynyt rekisteriin, ylemmästä viestistä löytyy ohjeet.

  Haluan lisäksi nyt tiedottaa että veroja aletaan kerätä ensiviikolla helmikuulta. Lisätietoja tulee näkyviin lähipäivinä foorumille.

  -Vouti viinatynnyri • Verot:

  On aika jälleen kuun lopuksi kerätä verot. Verot maksetaan kauppa-arkkujen ulkopuolisesta kaupankäynnistä eli käsikaupasta (Yritykset, sekä yksittäiset yli 50r myynnit). Lisäksi kerätään kiinteistöverot. Verot tulee toimittaa postilaatikkooni, joka sijaitsee roihun pankin toisessa kerroksessa. Verojen viimeinen tuontipvm on 11.3.2018.

  Verojen yhteydessä pitää toimittaa verokirje. Kiinteistöverot tulee toimittaa oman lääninsä hallinnolle, hallinnon ohjeilla. Roihussa kiinteistöverojen keruun hoidan minä. Tarkemmat tiedot käsikauppa veroista löytyvät ylemmästä viestistä, josta näkyy myös sanktiot verojen maksamatta jättämisestä.

  Lisätiedot, kyselyt yms hoidetaan pelin sisäisesti minun kautta

  -Vouti viinatynnyri • Muistutuksena kaikille.. Huomenna on viimeinen verojen tuonti päivä.

  Tässä myös wikistä tälläinen pätkä, joka tuntuu olevan unohtunut osalla pelaajista, otettu wikistä raha ja talous kohdasta: " Myös yksityishenkilöiden pitää maksaa veroa kaupanteosta, josta poikkeuksena on alle 50 rovon arvoinen, kertaluontoinen kaupankäynti"

  -Vouti viinatynnyti
 • On aika kerätä jälleen kuun lopuksi verot. Verot maksetaan kauppa-arkkujen ulkopuolisesta kaupankäynnistä eli käsikaupasta (Yritykset, sekä yksittäiset yli 50r myynnit). Lisäksi läänit keräävät kiinteistöverot. Verot tulee toimittaa postilaatikkooni, joka sijaitsee roihun pankin toisessa kerroksessa. Verojen viimeinen tuontipvm on 6.4.2018.

  Verojen yhteydessä pitää toimittaa verokirje. Kiinteistöverot tulee toimittaa oman lääninsä hallinnolle, hallinnon ohjeilla. Roihussa kiinteistöverojen keruun hoidan minä. Tarkemmat tiedot käsikauppa veroista löytyvät ylemmästä viestistä, josta näkyy myös sanktiot verojen maksamatta jättämisestä.

  Lisätiedot, kyselyt yms hoidetaan pelin sisäisesti minun kautta

  -Vouti viinatynnyri


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata
 

Looks like your connection to Maailmanlopun keskustelupalsta was lost, please wait while we try to reconnect.