Suurmarkkinat Roihussa 10.6. • SUURMARKKINAT ROIHUSSA  10.6.

  Kesäkuun 10. päivä tullaan Roihussa järjestämään Kulttuuriviraston toimesta Suurmarkkinat. Markkinoilla kojut ovat ilmaisia ja kaikki kauppa on markkina-aikana (13.00 – 18.00) paikan päällä verovapaata. Kojuun ei tarvitse erillistä varausta. Myyjät voivat tulla valmistelemaan kojujansa jo ennen markkinoiden virallista aloitusta.

  Markkinoiden yhteydessä tullaan myös järjestämään erilaisia kilpailuja ja muita tapahtumia.

  Markkinat noudattavat alla näkyvää aikataulua:

  13:00 Hovinarrin aloituspuhe torilla

  Hovinarri pitää puheen ja julistaa markkinat virallisesti alkaneiksi.

  14:00 Jousiammunta turnajais- ja jousiammunta-areenalla

  Jousiammunnassa 12 kilpailijaa yrittää osua maalitauluun mahdollisimman keskelle. Jokaisella kilpailijalla on 5 nuolta, ja kilpailun voittaa kilpailija suurimmalla yhteispistemäärällä.

  Kilpailuun osallistuminen maksaa 5 ropoa ja tarjolla on 200 rovon rahapalkinto. Mikäli haluat osallistua kilpailuun, ilmoitathan asiasta hovinarrille yksityisviestillä viimeistään 8.6.

  Lisää tietoa annetaan paikan päällä.

  Osallistujat:

  1. valdepalde
  2. MineWarrior98
  3. Jankuttaja
  4. PKoskimies
  5. Miinaharava
  6. Artheur
  7.  Minerva_FIN
  8. Jean_de_Flambeur
  15:00 Aarteenetsintä

  Aarteenetsinnässä kilpailijat etsivät vihjeitä Roihun alueelta. Ensimmäinen vihje annetaan Roihun torilla.

  Kilpailuun osallistuminen on ilmaista eikä vaadi erillistä ilmoittautumista. Palkintona on mahtava kulta-aarre.

  Lisää tietoa annetaan paikan päällä.

  16:15 Turnajaiset turnajais- ja jousiammunta-areenalla

  Turnajaisissa 0-8 kilpailijaa taistelee pyörtymiseen)asti. Kilpailu toteutetaan  siten,  että häviäjä putoaa ja voittaja pääsee jatkoon.

  Kilpailuun osallistuminen maksaa 20 ropoa ja tarjolla on 1000 rovon rahapalkinto. Mikäli haluat osallistua kilpailuun, ilmoitathan asiasta hovinarrille yksityisviestillä viimeistään 8.6.

  Osallistujat:

  1. MineWarrior98
  2. Jankuttaja
  3. PKoskimies
  4. JustSeUltra
  5. Artheur
  6. Jean_de_Flambeur


  17:30 (noin)  Arpajaiset torilla

  Markkinoiden yhteydessä järjestetään myös arpajaiset.

  Yksi arpa maksaa 3r ja niitä voi jokainen pelaaja ostaa kolme kappaletta. Arpoja on yhteensä 90 ja niiden myynti alkaa torilla mahdollisimman pian, kun kaikki on saatu valmiiksi. Palkintoina ovat:

  • 250r rahapalkinto
  • 3 x 50r rahapalkinto
  • Nopea hevonen + satula

  18:00 Hovinarrin lopetuspuhe torilla

  Hovinarri lopettaa markkinat lyhyellä puheella.

  Markkinoiden valvonnan hoitaa oikeuslaitos ja lääninvartiostot. Kaikki kysymykset valvonnasta ja turvallisuudesta voi ohjata oikeuskanslerille.

  Turnajais- ja jousiammunta-areenalla on pelaajilla käytössään 2 kahteen osaan jaettua istumakatsomoa sekä kutsuvierailla (korkea-arvoisilla aatelisilla) oma aitio. Katsomoissa voi myös ostaa käteisellä kauppa-arkuista ruokaa ja juomaa. Hinnat näille ovat seuraavanlaiset:

  Pihvi: 0.5r / kpl

  Leipä: 0.5r / kpl

  Keksi: 0.15r / kpl

  Vesi: 0.3r /kpl

  Kutsuvierailla on ilmainen tarjoilu.

  Ystävällisin terveisin,

  Hovinarri aarne210 • Suurmarkkinoiden turvallisuusohjeistus kansalaisille:

  • Suurmarkkinoiden ajan tapahtumassa pätevät aurinkomaan lait sekä yleiset hyvät käytöstavat, joissa on muutamia poikkeuksia jotka käydään myöhemmin. Lääninvartiostot hoitavat markkinoiden valvonnnan. Tapahtumassa tulee totella tapahtuman järjestäjiä ja lääninvartijoiden ohjeita.

  Tässä tulee ohjeita turnajaisten ja jousiammunnan ohella. Muuten tapahtumassa noudatetaan aurinkomaan lakia, järjestäjien toiveita ja yleisiä käyttäytymis tapoja.

  • Kaikenlainen järjestyksen häirintä, tapahtumien aikana on kielletty. Tästä poiketen aplodien ja muiden suosionosoitusten anto jousiammunnan tai turnajaisten jälkeen.
  • Paikaltaan poistuminen tapahtumien paikalla ei ole suotavaa ja turha liikehdintä voi johtaa tapahtumasta poistamiseen.
  • Molemmissa tapahtumissa on seuraavassa listassa olevat esineet ovat kiellettyjä kantaa mukana. Vartiostot suorittavat tarkastukset kaikille tapahtumaan tuleville, samalla tavalla kuin oikeudenkäynneissä.
  • Kielletyt esineet: Teräaseet, (Miekat, tikarit yms) työkalut, (kirves, hakku yms) onki, sakset, musketti, jousi sekä nuolet, sienet/sienikeitto, lääkkeet, maataloustyökalut, (viikate yms) kävelykeppimiekka, naamioitu kävelykeppi, vartioston varusteet, (käsiraudat, tainnutin, talutushihna) kulta/rautaharkot, lemmikit, muut vahinkoa aiheuttavat esineet (alasin yms), kasvojen peittelyvaatteet (kurpitsa, pää tms).
  • Sallitut tavarat tapahtumissa: Rauta-armorit, muu vaatetus, kilpi, kävelykeppi (normaali, ei naamioitu miekka)
  • Selostajan tai kutsuvieraiden aitioihin luvaton sisällemeno on ehdottomasti kielletty.
  •  Mikäli katsojista rikkoo näitä sääntöjä tai lainsäädäntöä ylipäätänsäkin, määrätään hänelle teon vakavuuden mukaan yksi seuraavista rangaistuksista: varoitus, poisto areenalta ja porttikielto, kiinniotto ja vangitseminen.
  •  Mikäli henkilö saa 2 varoitusta 3 kerran hänet voidaan poistaa areenalta.
  •  Myös muissa tapahtumissa oletetaan katsojien toimivan tapahtumaa häiritsemättä.

  - 4.6.2017, Oikeuskansleri Ritari009 • TIEDOTE JOUSIAMMUNNAN JA / TAI TURNAJAISTEN OSALLISTUJILLE ROIHUN SUURMARKKINOILLA 10.6.

  Tämä tiedote sisältää kattavat ohjeet jokaiselle jousiammuntaan / turnajaisiin osallistuvalle Roihun Suurmarkkinoilla 10.6.2017. Jokaisen kumpaankaan tapahtumaan osallistuvan tulee lukea tämä tiedote läpi huolellisesti. Jos joku kilpailijoista rikkoo näitä ohjeita, tullaan hänet poistamaan kilpailusta ja hänen suorituksensa hylätään. Tämän lisäksi lainrikkomuksista tullaan rankaisemaan normaalilla tavalla.

  Osallistumismaksut (jousiammunta 5r ja turnajaiset 20r) tulee muistaa maksaa viimeistään tapahtuman yhteydessä! Maksu on ehdoton vaatimus osallistumiselle ja kenelläkään kilpailijoista ei ole oikeus osallistua tapahtumaan ilman sitä.

  Kuten muiden, tulee kilpailijoidenkin noudattaa (tässä tiedotteessa mainittuja poikkeuksia lukuun ottamatta) yleisiä sääntöjä, jotka oikeuskansleri on edellisessä viestissä ilmoittanut. Hyvin tärkeätä on myös, että kaikki kilpailijat noudattavat valvojien tai hovinarrin antamia ohjeita.

  Kilpailijat saapuvat jousiammuntaan ja turnajaisiin katsojien mukana ruumiintarkastuksen läpi ja asettuvat normaaleille istumapaikoille katsomossa, josta heidät kutsutaan vuorollaan katsomosta suoritusta varten. Tällöin pitää kilpailijan olla valmiina poistumaan katsomosta välittömästi ja areenan pääsisäänkäynnille.

  Paikalla kilpailijoille annetaan valvojan toimesta varusteet. Varusteet tarjoaa lainaksi Kulttuurivirasto eikä omia saa tuoda tapahtumaan. Mikäli kilpailija käyttää varusteitaan vahingoittaakseen muita kuin turnajaisissa hänelle määrättyä vastustajaa, tullaan tätä syyttämään väkivaltarikoksesta tavanomaisesti. Kun varusteet on annettu osallistujalle, annetaan hänelle määräys aloittaa suoritus.

  Jousiammunnassa kilpailija ampuu kaikki nuolet n. 40 m päässä olevaa maalitaulua kohden. Kun nuolet on laukaistu, tulee kilpailijan välittömästi luovuttaa jousi paikalla olevalle valvojalle ja palata takaisin katsomoon. Kunkin osallistujan pisteet lasketaan ja merkitään muistiin. Kun osallistujista jokainen on tehnyt suorituksen, voittaa eniten pisteitä saanut kilpailija palkinnon (tästä lisää erillisesti).

  Turnajaisissa kilpailijat taistelevat toisiaan vastaan pyörtymiseen asti. Varusteina kilpailijoilla on täydet rautapanssarit (rautapaita, rautahousut & rautakengät), sotakirves sekä kilpi. Vastustajat asettautuvat vastakkaisille puolille areenaa, ja aloittavat taistelun vasta valvojan käskystä. Taistellessa on äärimmäisen tärkeää, ettei kilpailijoita tapeta, vaan vain tainnutetaan. Tämä mahdollistaa sen, että jokainen kilpailijoista pystyy jatkamaan eikä kuole kesken markkinoiden. Taistelun jälkeen kilpailijat palaavat pääsisäänkäynnille, jossa he voivat nukkumalla parantaa itsensä. Tapa, jolla taistelut tullaan organisoimaan, riippuu osallistujien määrästä, mutta kilpailijoiden pitää valmistautua taistelemaan useasti eri vastustajia vastaan. Kun kilpailija on suorittanut kaikki tarvittavat taistelut, tulee hänen luovuttaa aseensa valvojalle tämän käskystä.  Kun voittaja on saatu selville, myönnetään hänelle palkinto (tästä lisää erillisesti).

  Kilpailun jälkeen kaikille osallistujille annetaan kunniakirja osallistumisesta. Rahapalkintoja ei kilpailijoille suuren vaaran takia anneta paikan päällä, vaan he voivat hakea maksumääräyksen hovinarrilta mahdollisimman pian markkinoiden jälkeen.

  Ystävällisin terveisin,

  aarne210

  @valdepalde @MineWarrior98 @Jankuttaja @PKoskimies @Miinaharava @JustSeUltra @Artheur @Minerva_FIN @Jean_de_Flambeur • SUURMARKKINAT

  Suurmarkkinoita vietettiin eilen, 10.6 Roihussa. Lähes koko markkinoiden ajan vallitsi iloinen ja positiivinen ilmapiiri. Paikalla oli päivän aikana arviolta 20 osallistujaa. Valvonnan suorittivat eri läänien vartijat Roihun päävartija Scarleeetin johdolla. Kiitos heille erinomaisesta työskentelystä!

  Markkinat alkoivat hovinarrin puheella, jonka jälkeen markkinaväki asettautui Roihun torille viettämään aikaa. Kello 14 alkavan jousiammunnan voitti Minerva_FIN 15 pisteen tuloksella. Jousiammuntaan saapui ikävä kyllä vain viisi osallistujaa kahdeksasta ilmoittautuneesta.

  Jousiammuntaa seuraavassa aarteenetsinnässä osallistujakunta oli jo hieman laajempi. 350r aarteen löysi lopulta Termesh.

  Turnajaiset alkoivat pienellä sähläyksellä. Kuudesta ilmoittautuneesta vain kolme oli saapunut paikalle, ja heistäkin yksi kuoli ruttoon pian ennen tapahtuman alkua. Turnajaiset kuitenkin jouduttiin lopettamaan ulkopuolisen surmattua erään osallistujista. Ne tullaan järjestämään uudelleen paremmalla ajalla.

  Kello puoli kuusi arvottiin arpajaispalkinnot. Palkinnon voittivat seuraavat osallistujat:

  50r: Fadass69, Minerva_FIN, MaraHook

  Hevonen & satula: Eki

  250r: Termesh

  Markkinat loppuivat Lääninherra Tristisin, päävartija Scarleeetin ja hovinarrin puheenvuoroihin.

  Ylipäätänsä onnistui tapahtuma melko hyvin. Toivomme, että myös paikallaolijat viettivät hauskan päivän, ja tarkoituksenamme on järjestää vastaavanlaisia tapahtumia tulevaisuudessakin.Looks like your connection to Maailmanlopun keskustelupalsta was lost, please wait while we try to reconnect.