Lakiuudistukset • Tänne tulee tiedotukset uusista laeista tai lakimuutoksista. Viestissä mainitaan myös päivä jolloin laki astuu voimaan.

  -Oikeuskansleri, Ritari009 • Vankilasta karkaamisen rangaistusta kovennetaan. Laki astuu voimaan huomenna (maanantai, 22.5). Uusi laki tulee helpottamaan tuomarin työtä.

  Vanha rangaistus: 2pv vankeutta

  Uusi rangaistus: 2-14pv vankeutta ja 50r sakkoa.

  Muutoksen on hyväksynyt Vararuhtinas Mikimoka

  -Oikeuskansleri, Ritari009 • LAKIMUUTOKSET 

  Laitonta yritystoimintaa koskeva laki. Laki astuu voimaan heti yritystoimintauudistuksen siirtymäajan jälkeen 15.6.2017.

  Laiton yritystoiminta

   

  Laiton yritystoiminta on rangaistavaa. Yritys, eli liiketoimintaa harjoittava taho tai yhtiö, on laiton jos sitä ei ole kirjattu Valtiolliseen yritysrekisteriin. Liiketoiminnaksi lasketaan toistuva esineiden tai palveluiden kaupankäynti toisen henkilön tai  yrityksen kanssa. Yritystoimintaa ei ole satunnainen kaupankäynti, kuten kirpputorimyynti tai kertaluontoiset suuremmat kaupat kuten hevoskauppa, kunhan se ei ole toistuvaa. Kaikki yli 50 rovon liiketoiminta on verollista yksityishenkilöilläkin. Liiketoimintaa harjoittava taho tulee kirjata Valtiolliseen yritysrekisteriin viimeistään kaksi viikkoa yrityksen perustamisen jälkeen.

  Rangaistukset:

  Laiton yritystoiminta: 5-21 päivää vankeutta, min. 100r sakkoa, sekä yrityksen koko omaisuuden, kiinteistöjen ja varallisuuden takavarikointi valtiolle. 

  Ja tämän lain hyväksyi Vararuhtinas Mikimoka.


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata
 

Looks like your connection to Maailmanlopun keskustelupalsta was lost, please wait while we try to reconnect.