Kauppaliitto • Valtion perustama Kauppaliitto jatkaa taas toimintaansa. Kauppaliiton on tarkoitus olla Aurinkomaassa kauppaa harjoittavien henkilöiden yhteenliittymä, valtion kädenojennus kaupankäynnille (ja sen vilkastumiselle), uusi ja tehokas taho kaupan edunvalvojaksi sekä liike-elämän piristäjä mm. tapahtumien järjestämisellä.

  Liiton jäseneksi pääsee tulemalla puhumaan minulle tai Liiton puheenjohtajalle. Mitään liittymis- tai jäsenmaksuja ei kerätä ja ainoana kriteerinä on, että harjoittaa kauppaa (joko kauppa-arkuilla tai ns. käsikaupalla tai jollain muulla tavalla). Liiton jäseneksi kannustetaan kaikkia kauppiaita ja yritysten omistajia. Yhteenliittymänä kauppasektori voi vaikuttaa talouteen ja esim. verotukseen lausunnoilla sekä muilla kannanotoilla kuin yksittäisinä yrityksinä tai kauppiaina.

  Mikäli lääninherrat haluavat lahjoittaa, Kauppaliitto ottaa mielellään vastaan pieniä toimistotiloja eri lääneistä. Kauppaliitolla on myös hienot toimitilat Roihussa.

   

  Joitakin perustamissääntöjä joiden puitteissa liiton tulee toimia:

   

  § Kauppaliitto toimii yhteistyössä valtion kanssa. Kauppaliiton ja sen jäsenten tulee kaikissa tapauksissa noudattaa sekä Aurinkomaan sääntöjä että lainsäädäntöä.

   

  § Kauppaliiton tehtävänä on toimia Aurinkomaan kaupankäynnin ja kauppiaiden sanansaattajana ja edunvalvojana.

   

  § Kauppaliiton erityistehtävänä on kehittää Roihua kaupankäynnin keskuksena.

   

  § Kauppaliiton henkilöjäsenien tulee harjoittaa kauppaa joko pää- tai sivutoimisena työnään tai omistaa liiketoimintaa harjoittava yritys. Liiton jäsenet voivat äänestämällä (yli puolet jäsenistä kannattaa) ulosjättää tai erottaa henkilöjäsenen Kauppaliiton jäsenyydestä. Kauppaliiton jäseninä toimii myös Aurinkomaan valtion edustajana jaarli sekä mahdollisesti muita hänen nimeämiään henkilöitä.

   

  § Kauppaliiton henkilöjäsenillä on ääni- ja puheoikeus kokouksissa sekä muissa tapaamisissa. Kauppaliiton jäsenten yrityksillä ei ole äänivaltaa, vaan heitä edustaa yrityksen omistavat henkilöt tai heidän valitsemansa edustaja (toimitusjohtaja, tilanhoitaja yms.)

   

  § Kauppaliiton johtajana (Kauppaliiton puheenjohtaja) toimii kulloisenkin jaarlin nimittämänä yhdessä liiton jäsenten kanssa keskustellen päätetty henkilö, joka on hyvämaineinen sekä asiantunteva Aurinkomaan liike-elämästä ja sen tilanteesta. Jaarlilla on oikeus erottaa puheenjohtaja uuden nimittämiseksi, mikäli puheenjohtaja toimii epäasiallisesti, ei hoida hänelle kuuluvia töitä tai on jollain muulla tavalla ignorantti. Puheenjohtajalla on ääni- ja puheoikeus kokouksissa.

   

  § Kauppaliiton ja sen jäsenien tulee toimia reilusti ja rehdisti. Kauppaliitto vastustaa sisäpiirikauppoja, muita hämäriä liikesopimuksia ja veronkiertoa sekä avustaa lainvalvojia edellä mainittujen estämiseksi.

   

  Kaupankäynnin edistämiseksi,

  Jaarli Putte
 • Mitä hyötyä näin konkreettisesti kauppaliittoon liittymisestä on? En saanut tuosta tekstistä jotenkin selville. • @Okatus sanoi:

  Mitä hyötyä näin konkreettisesti kauppaliittoon liittymisestä on? En saanut tuosta tekstistä jotenkin selville.

   Mun käsittääkseni tän tarkoitus on vain koittaa saada valtiolle valtaa yritysten ylle, mitä niillä ei kuuluisi olla, antamatta juuri sitä konkreettista etua minkään suhteen. • Tämä viesti poistettiin!


 • Kauppaliiton tilat Roihussa on valmistuneet ja liiton johtoon etsitään nyt aktiivista puheenjohtajaa jäsenien keskuudesta pyörittämään liittoa. Liiton jäseneksi pääsee ottamalla yhteyttä minuun.


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata
 

Looks like your connection to Maailmanlopun keskustelupalsta was lost, please wait while we try to reconnect.